Friday, October 23, 2009

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)


MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) - RM18 sebotol utk kegunaan sebulan

Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning.

Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai ubat multi-purpose (pelbagai tujuan) dalam penjagaan kesihatan dalaman/kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga.


MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul.MAB boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin/belum berkahwin dan orang-orang tua.MAB dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi orang Islam.


Khasiat MAB ini adalah spt di bawah :

1. Family planning/menjarak kehamilan/merancang keluarga.

2. Merawat keputihan yg teruk bagi yang belum kahwin/telah berkahwin

3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.

4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.

5. Menstabil hormon kewanitaan dlm badan-mencantikkan kulit.

6. Menormal & teraturkan period setiap bulan.

7. Mencantik & menegangkan payu dara.

8. Melancarkan perjalanan darah.

9. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.

10. Menambah tenaga sepanjang hari.

11. Mengawal kolestrol dalam darah.

12. Menurun & mengawal berat badan.

13. Awet muda.


Kandungan MAB adalah:

1. Herba ( Kacip Fatimah)

2. Rempah ratus

3. Habatus sauda/jintan hitam

4. Serapat

5. Senduduk

6. Inai

7. Madu

Konsep & Tindak Balas MABApabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik.


Bahagian yang akan berlaku proses rawatan:


Bahagian peranakan-

Ia akan mencairkan darah period/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).- Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.- Banyaknya darah yang keluar bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing.- Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.


Memecahkan lemak/kolesterol/toksin-

Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.- Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut.Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.


Khasiat & Lain-lain kegunaan MAB

Sebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman/fizikal wanita.


Di bawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagai ubat pelbagai guna (multi-purpose). Antaranya adalah seperti berikut:


Melambatkan Menopause


Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopause di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan kita menopause terlalu awal. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumah tangga. Hubungan seksual suami-isteri juga menjadi tidak harmoni disebabkan oleh faktor tersebut. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.


MAB Untuk Ikhtiar Mendapatkan Anak


Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (fallopia) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur). Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat. Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB.


Sesuai Bagi Perempuan Berumur/Warga EmasMAB bukan saja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada perempuan-perempuan berumur 50-an ke atas. Antara khasiat-khasiatnya yang boleh diperolehi seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan dan sebagainya.